bookdepository.co.uk

joi, 21 februarie 2013

A Royal Affair (Danemarca, 2012)

A Royal Affair este un film danez nominalizat la Oscar pentru categoria Best Foreign Film.  Filmul prezintă situația din Danemarca din anii 1760. Doctorul german Johann Friedrich Struensee este chemat să servească drept medic personal al regelui danez nebun Christian al VII - lea. Doctorul o seduce pe regină, nascută în Anglia, Caroline Mathilde, deziluzionată de soțul său pe care nu îl întâlnise deloc pâna la nuntă. Doctorul și regina au un copil împreună și își ascund legătura cu ușurință din cauza condiției mintale a regelui și a încrederii pe care acesta o poartă doctorului. Ca de obicei, astfel de evenimente nu rămân ascunse prea mult timp și lucrurile iau o întorsătură tragică.

Firul narativ se împarte între povestea de dragoste și legile promulgate de medicul Johann, regină și un grup de reformatori iluminiști. 

Filmul este destul de previzibil. Personajele sunt împărțite clar în cele pozitive și cele negative și este destul de evident cărui grup aparține fiecare personaj. În același timp, filmul pare că își subestimează audiența și încearcă prea tare să se asigure că toată lumea a înțeles, ceea ce îl face mult prea plictisitor și neinteresant. Poate singurele atuuri ale filmului rămân costumele și decorurile. 

În cocluzie, alte filme ar fi merita mai mult nominalizarea, după părerea mea, și A Royal Affair pălește în fața celorlalte filme nominalizate. Orice film cu o agendă politică este neatractiv și plictisitor, deoarece își dă prea mult silința să îți explice și să te convingă.

3 comentarii:

  1. Gabo, intră in club - http://bibliodevafiliala3.wordpress.com/2013/02/28/sa-povestim-despre-o-carte-final-de-sondaj-pentru-luna-martie/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar nu imi dau seama ce trebuie sa facem acolo. Citim fiecare cartea care a castigat si discutam despre ea? Sau scriem o postare despre cartea aia?

      Ștergere
    2. Da :D
      Adica putem si discuta la fata locului, pe blogul bibliotecii, putem si scrie o recenzie pe blogul propriu sau putem doar discuta acolo.

      Ștergere